21 Aralık 2017 Perşembe

2018'de Yayımlanacak Merak Uyandıran Genç Yetişkin Kitapları

On gün sonra gireceğimiz yeni yılda Sarah J. Maas, Victoria Aveyard, Cassandra Clare, Tahereh Mafi ve Marie Lu gibi markalaşmış yazarların, bitmek bilmeyen devam eden genç yetişkin serilerine yeni kitaplar kazandırdıklarını göreceğiz ancak bunun dışında keşfedilmeyi bekleyen koca bir dünya var. Yeni yazarlara ya da tanıyıp sevdiğin yazarların yepyeni çalışmalarına şöyle bir göz atmak istiyorsan şimdi doğru yerdesin. 


1. The Cruel Prince (by Holly Black)



Little, Brown Books'un 2 Ocak 2018'de yayımlayacağı yeni Holly Black romanı The Cruel Prince yeni bir serinin, The Folk of Air'in ilk kitabı olacak.

Elbette onlar gibi olmak istiyorum. Kutsal ateşle dövülen bıçaklar kadar güzeller. Sonsuza dek yaşayacaklar.

Yeterli ipucu verdim mi? Bu yeni seri, perileri ve onların arasında yaşayan ölümlü bir kızı kitaplıklarımıza taşıyacak. 

Yedi yaşında ailesi katledilen Jude, iki kız kardeşiyle birlikte perilerin sarayına getiriliyor. On sene sonra gördüğümüz Jude, ölümlü olmasına rağmen perilerin arasında kendine bir yer edinebilmeyi her şeyden çok istiyor. Ancak periler, insanlardan nefret ediyorlar. Özellikle de kralın en genç ve en kötü oğlu Prens Cardan. Jude, sarayda yaşayabilmek için onu karşısına almak zorunda kalıyor ve işte hikaye böyle başlıyor.

2. Unearthed (by Amie Kaufman & Meagan Spooner)



9 Ocak 2018'de Disney-Hyperion etiketiyle yayımlanacak bu yeni bilim kurgu romanı, Amie Kaufman ve Meagan Spooner'ın ortak çalışmalarından biri ve iki farklı karakterin bakış açısıyla okura sunuluyor. 

Çoktan yok olduğu düşünülen bir uzaylı ırkından aniden bir mesaj gelir. Bu mesajla birlikte müjdelenen yeni teknoloji, insanlığın doğaya verdiği zararı telafi etmeyi mümkün kılabilecektir. Elbette ilk önce bu teknolojiye ulaşmak ve yüzyıllara meydan okuyan ırkın sırlarını keşfetmek gerekmektedir. Jules Addison ve meslektaşları için bu yeni uzaylı kültürü, hayallerin ötesinde bir çalışma alanı yaratmaktadır ancak Amelia Radcliffe gibi azılı yağmacılardan önce harekete geçmeleri gerekecektir.


3. The Traitor's Game (by Jennifer A. Nielsen)




The False Prince/Kayıp Prens'le adını duyuran Jennifer A. Nielsen'ın yeni kitabı The Traitor's Game, aynı ismi taşıyan yeni serinin başlangıcı niteliğinde ve 27 Şubat 2018'de Scholastic Press etiketiyle yayımlanacak. 

Hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı Antora Krallığı'nda yaşayan Kestra Dallisor, son üç yılını sürgünde geçirmiştir. Babası, zalim kral Lord Endrick'in sağ kolu olduğundan bir grup asi, onu eve dönüş yolculuğu sırasında kaçırır. Şimdiyse genç kızın karşılığında ölümsüz kralı öldürebilecek güçteki tek nesneyi istemektedirler. Kestra, tüm planları bozmak için elinden geleni ardına koymayacaktır.

4. Dance of Thieves (by Mary E. Pearson)




7 Ağustos 2018'de çıkacak Dance of Thieves, anadilimizde en son The Kiss of Deception/Aldatıcı Öpücük'le okurları selamlayan Mary E. Pearson'ın aynı evrende geçen yeni serisinin ilk romanı. 

Kendi kurallarını yaratan Ballenger İmparatorluğunun hükümdarı öldüğünde yerine oğlu Jase geçer. İmparatorluk, çevre krallıklara diz çöktürse de genç bir kraliçenin öncülüğünde yeni bir dönem başlamak üzeredir. Bu da kraliçeyi, imparatorluğun baş hedefi haline getirir. Bu sırada sokakların efsanevi hırsızı Kazi, kraliçenin emriyle yeni yerleşim bölgelerindeki yasa dışı hareketleri araştırmak üzere gönderilir. Ancak Ballerger topraklarına vardığında Jase hakkında sandığından daha fazlasını öğrenir ve böylece aralarında amansız bir kedi fare oyunu başlar. 



5. Honor Among Thieves (by Rachel Caine & Ann Aguirre




13 Şubat 2018'de Katherine Tegen Books'tan çıkacak The Honors serisinin ilk kitabı Honor Among Thieves, Rachel Caine ve Ann Aguirre'ın ortak ürünü.

Zara Cole'a göre ailesiyle birlikte Mars'a taşınmak, kodese tıkılmaktan farksızdır ve bu nedenle New Detroit'te kalmayı tercih etmiştir. Ancak işlediği ufak tefek suçlara eklenen son halka, onu ölesiye korkutur ve gerçekten kodese gireceğinden endişe etmeye başlar. Bunun yerine Zara'yı The Honors isimli, yapay zekalı uzay mekiklerinden biriyle evrenin derinliklerinde dolaşacak elit takıma dahil ederler. Zara bunu dünyadaki tehlikelerden kaçma fırsatı olarak görür ancak daha da iyisiyle karşılaşır; yerleştirildiği uzay mekiği Nadim, ona daha önce hiç tatmadığı aidiyet duygusunu yaşatır. Tabii ki her şey göründüğü kadar güzel değildir ve keşfedeceği karanlık sırlar onu beklemektedir.

Ve şimdilik hepsi bu kadar. 

Şimdiden herkese mutlu yıllar ve keyifli okumalar!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...