17 Haziran 2017 Cumartesi

"Every Day/Her Gün" Film Uyarlaması

Biz kitap severler, inandığımız kitaplar ve yazarlar uğruna savaşmayı severiz. Sadık takipçilerim bilirler ki David Levithan kitaplarının ülkemizde de yayımlanması için yıllarca uğraşanlardan biriyim. 2014 senesine girdiğimizde nihayet o büyük gün gelmiş, ülkemizde aşkı değil erotizmi öne çıkartan yetişkinlere özel romanlar peynir ekmek gibi satarken hemcinslerin birbirine aşık olduğu genç yetişkin romanlarından çekinmenin manasız olduğuna ya da en azından yurtdışında popüler olan ve otoriteler tarafından ödüllendirilen özel romanların bir şansı hak ettiğine karar verilmiş ve ertesi sene ilk David Levithan romanı Türk okurlarla buluşmuştu. 

Sonuç mu? 


Binlerce satan ve defalarca baskıya giren bir roman oldu. Özünde "love is love" diyen romana Türk okurların cevabı o kadar olumlu ve etkiliydi ki yazarın diğer kitapları da dilimizdeki baskılarına kavuşmaya başladı. Evet, Two Boys Kissing hala bir yerlerde saklanıyor ancak kim bilir, belki o da bir gün karşımıza çıkar.

Hatırlayacağınız gibi oluşturulmaya başlanan bu Levithan dizisine öncülük eden ilk romanı dilimize tercüme etmek de benim görevimdi.  Benim için iki kere önemli olan o roman Every Day/Her Gün'dü ve şimdi de bir beyaz perde uyarlamasıyla gündemde.



MGM'in uyarlama hakkını satın aldığı roman, Michael Suscy tarafından yönetilecek ve Rhiannon rolünde henüz 16 yaşındaki Avustralyalı Angourie Rice'ı izleyeceğiz. Senaryosunu ülkemizde de yayımlanan Me and Eary and the Dying Girl/Ben, Earl ve Ölen Kız'ın yazarı Jesse Andrews'un kaleme aldığı filmin çekimlerine ise gelecek ay Toronto'da başlanacağı belirtiliyor.

Suscy, Emmy ve Golden Globe ödülü kazanmış bir yönetmen. Angourie Rice ise The Nice Guys/İyi Adamlar'da Ryan Gosling'in kızı olarak seyircinin karşısındaydı. Genç oyuncu, bu sene Cannes'da En İyi Yönetmen ödülünü kazanan ve çağımızın en başarılı kadın yönetmenlerinden biri olarak görülen Sofia Coppola'nın yeni filmi The Beguiled'da da yer alıyor.

Ne düşünüyorsunuz?
Siz de izlemek istiyor musunuz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...