18 Eylül 2015 Cuma

İnceleme: Slate

Rayna, arkadaşlarıyla birlikte Declan Kardeşler'e, özellikle de çocukluk arkadaşı ve tek aşkı Slate'e haddini bildirebileceğinden emindi. Tüm hesapları alt üst olmadan hemen önce.



Bir yangından sağ kurtulmayı başaran ancak vücudundaki yanıklar nedeniyle uzun süre hastanede kalması gereken Slate, haplara karşı bir bağımlılık geliştiriyor. Hastaneden çıktıktan sonra da bağımlılığına yenilerini eklerken bir yandan da kardeşleriyle işlettikleri gece kulübünde kafes dövüşlerine çıkıyor. Bu yeni yaşam tarzından haberi olmayan Rayna, çocukluğunun geçtiği kasabaya geri döndüğünde büyük bir sürprizle karşılıyor. İşte kitap böyle bir ortamda başlıyor.


Some boys will keep it, some will break it, and some boys, they just won't want it. You gotta be careful who you give your heart to.

Kelly Gendron'ın Breaking the Declan Brothers serisinin ikinci romanı Slate, kendini okutmayı biliyor ancak türün klişelerinden arındığı ve problemsiz olduğu söylenemez. Rayna, akla gelebilecek en kötü şekilde ayrıldığı ve karakterinin neredeyse tamamen değiştiğini gördüğü Slate'in karşısında kendini bir türlü kontrol edemiyor ve her istediğini eksiksiz yerine getirmeye başlıyor. Ava çıkarken avlanıyor desek tam yeri. Slate ise kafasına estiği gibi işi "cezalandırmaya" kadar vardırıyor. Öte yandan bağımlılığı ve onu bu bağımlılığından kurtarmaya çalışan Rayna'nın çabaları anlatılırken erotik sahnelerin arasında romantizm de kendini gösteriyor.

Öykünün en lezzetli kısmı aslında şimdiki zamanda değil geçmişte geçiyor. Bu bölümlerde geçmişe yolculuk yapıp Rayna ile Slate'in çocukluk çağından bugüne nasıl geldiklerini, nasıl önce arkadaş sonra sevgili olduklarını ve ayrıldıklarını öğreniyoruz. 

Ara sıra neredeyse kimsenin duymadığı, bilmediği yazarların kitaplarına bir şans vermeyi sevdiğimi bilirsiniz. Slate de bu nedenle Netgalley'den indirdiğim bir kitaptı. Şöyle bir baktığımda yer yer aceleye getirilmiş hissi yaratsa ve gerçeklikten uzaklaşsa da okuduğuma pişman olmadım diyebilirim.

Puan: 3

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...