15 Ağustos 2015 Cumartesi

İnceleme: Flaw

Kusursuz görünmek kusursuz olduğun anlamına gelmez.



Zengin, sevgiyle şımartılmış, her istediğini almaya alışkın ve sorumsuz Josh, sahte ismi ve sahte telefon numarasıyla kandırdığı kızları götürebileceği bir yer aradığı için ev ilanını gördüğü Aidan'ın dairesini paylaşmaya başlar. Bir dövmecide çalışan Aidan'ın yüzünde insanların irkilmesine neden olan büyük bir yara izi vardır ve bu nedenle iç mekanda bile güneş gözlüğü takar, kapüşonlusunu mutlaka giyer, geceleri dışarı çıkmayı tercih eder, sonuç olarak toplumdan uzaklaşır ve evinden çıkmayan arkadaşı Becca ile günlerini geçirir. Pembe saçlı, dövmeli, sürekli eşofmanla ve terlikle dolaşan Becca da insanların farklı gözle baktığı, sürüden ayrılan bir kızdır. Ortaya bir de "Miss Perfect" lakaplı Jordyn çıkınca bu dört insanın hayatı allak bullak olur. Jordyn, Aidan'la birlikte olmak ister. Aynı şekilde Josh da Becca'yla. Hisler karşılıklı olsa da aradaki farklılıklar işleri zorlaştıracaktır.


Flaw, ara sıra hepimizin başına çöreklenen reading slump  sırasında okumaya karar verdiğim bir kitaptı ve şu anda bu iş için biçilmiş kaftan olduğunu düşünüyorum. Yazar, günlük konuşma diliyle yazdığı kitabını ortadan ikiye bölüp ilk kısımda erkekleri ikinci kısımda ise kadınları konuşturarak ortaya merak uyandıran ve çabucak okunan bir roman çıkartmış.

Kitap her ne kadar "yetişkin içerik" uyarısıyla sunulsa da içinde o baştan sona cinsellikten başka hiçbir şey olmayan, erkeklerin işi, arabası, evi, saati derken malı mülküyle kadınların akıllarını başlarından aldıkları bomboş romanlardan biri değil. Hayata yeni yeni adım atan gençlerin karşı cinsle kurdukları romantik ilişkilerle aslında kendilerini tanımalarını anlatıyor. Tüm bu olayları yaşayan karakterlerden Aidan, hem geçmişi hem bugünkü yaşamıyla bana göre kitabın en iyi kaleme alınmış karakteriydi. Onun Jordyn'le ilişkisine tanık olmak, çoğu zaman Josh'la Becca'yı takip etmekten daha keyifliydi.

Yaz bitmeden tatilin keyfini çıkartıyorsanız ya da biraz boş vaktiniz varsa ve okurken yormayacak eğlenceli bir new adult romance arıyorsanız, Ryan Ringbloom'un bu kitabına da bir göz atın derim.

Puan: 4

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...