8 Mayıs 2014 Perşembe

Oyun Günlüğü | The Game Diaries #6: Ne Oynasam? (PS Vita Edition)

En son yazdığım Oyun Günlüğü yazısının (bkz. Oyun Günlüğü | The Game Diaries #5) üstünden neredeyse üç hafta geçti ama upuzun bir yazıyla geri döndüm. Let the nerdness begin! = )



PlayStation Store'u şöyle bir gezdiğimde neredeyse her sayfadan alınacak üç beş oyun çıkartabiliyorum. (Bunun bir benzerini ancak kitabevlerinde yaşayabiliyorum.) İçgüdülerime göre hareket edersem, birkaç senemi sadece bu oyunları oynayarak geçirmem gerekebilir. = ) İşte bu nedenle eleme yapıp en çok ilgimi çekenleri listelemeye karar verdim. İşte bu yeni yazımda PS Vita'da en çok oynamak istediğim oyunlardan bahsettiğimi göreceksin.

Corpse Party (PSP)



Geçenlerde bir sitede oyundan uyarlanmış anime serisini görüp spoiler olur diye izlemediğim -dikkatli olmakta fayda var!- Corpse Party serisi, PSP'de o kadar çok tutmuş ki Vita için devam oyunu yapılıyor. Oyunun resmi sitesindeki bilgiye göre 2011'de çıkan ilk oyun, aslında 1996'dan beri var olan bir indie projeymiş. Bir yarışmada (ASCII Entertainment Software Contest) ödül kazandıktan sonra bu korku/macera türündeki oyun, dikkatleri üzerine çekmeyi başarmış. Vita'mı aldıktan sonra bir forumda mutlaka oynamam gereken eski PSP oyunlarını sorduğumda gelen cevaplar arasında da yer alıyordu. Artık Heavenly Host Elementary okulunda neler olduğunu benim de görmem gerek. = )



Zero Escape: Virtue's Last Reward (PS Vita/3DS)


Japonya'da çok sevilen Visual Novel türündeki oyun Zero Escape: Virtue's Last Reward, birçok online toplulukta karşıma çıktı. Spoiler'la karşılaşmamak için şimdilik fazla araştırmak istemiyorum. Tek bildiğim, oyunda çeşitli puzzle'ları çözdüğümüz ve karakterlerle iletişim kurarak ilerlediğimiz. Bir de oynayan herkesin hayran kaldığı. = )


Broken Sword 5 (PC/PS3/PS Vita/Android/iOS)


İşte en sevdiğim oyun türü: Adventure. Klasik adventure, seneler içinde geniş kitlelere ulaşamadığı için sayıca hepten azaldı. Fakat türün peşini bırakacak da değiliz. İşte Vita'da da oynayabileceğim oldschool bir macera oyunu. Aslında, platformla birebir uyumlu bir tür, değil mi? 



Danganronpa: Trigger Happy Havoc (PS Vita)



Geldik bu yazıdaki en popüler oyuna! Herkes ama herkes bu oyundan bahsediyor. Tür olarak, tıpkı Virtue's Last Reward gibi bir Visual Novel. İlk olarak 2010'da Japonya'da PSP için çıkartılan oyun, popüler olduğunda 2012'de iOS ve Android versiyonlarına da kavuşmuş, mangası, romanları çıkmış ve hatta izleyebileceğimiz bir animesi de bulunuyor. Oyun serisi devam ettiriliyor ve bir yerden bu çılgınlığa dahil olmak lazım. = )



Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Impact (PSP)


Bir ay önce boş vaktime denk getirip birkaç bölümünü izledim ve Naruto'ya bayıldım. Atlayarak gitmezsem asla güncel bölümlere yetişemeyeceğimi biliyorum ama geriden takip etmesi bile keyifli. Geçtiğimiz günlerde sırf merak ettiğim için Türkçe basılan manga serisinin ilk kitabını da sipariş etmiştim. İşte bu gizemli güçleri olan, kimsesiz, asi, hırslı, zıpır çocuk Naruto'nun gençlik yıllarını anlatan Naruto Shippuden anime/manga serisinin oyunlarından biri de 2011 yapımı Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Impact. Naruto'nun daha güncel oyunlarını da PS3'de oynamak mümkün. Belki onlara da şöyle bir göz atarım.


Escape Plan (PS4/PS Vita)


Tim Burton filmlerini hatırlatmıyor mu? Art style açısından gözüme muhteşem geliyor ve sırf bu nedenle oynamak istiyorum. Metacritic puanına bakılırsa (Metascore: 71, User Score: 7.4) pişman olma olasılığı da düşük. 


Soul Sacrifice (PS Vita)


Vita'nın exclusive oyunlarından biri olan Soul Sacrifice, bugünlerde devam oyunu olarak da düşünülebilecek, eklentilerle zenginleştirilmiş yeni versiyonu Soul Sacrifice: Delta ile gündemde. Oyunculardan oldukça güzel yorumlar oyun, aşağı yukarı 30 saat sürecek bir eğlence vaat ediyormuş.


Shin Megami Tensei: Persona (PSP/PS Vita)



Japonya'nın en sevdiği üç RPG serisinden biri olan Persona, batıda da fena halde popüler. İlk olarak atari salonlarında başlayan macera, neredeyse her platforma uğramış gibi görünüyor. Oyuna bir yerden dahil olmak adına işe 2009 yapımından başlamayı düşünüyorum.


Monster Hunter: Freedom Unite (PSP/PS Vita)















PSP'nin klasik serisi Monster Hunter, PlayStation Store'un en çok indirilen oyunlarından biri. Online topluluklardan birinde bana da şiddetle tavsiye edilmişti. Yorumlara bakılırsa, başarılı serinin Nintendo platformuna taşınması da Sony hayranlarını epey etkilemiş gibi görünüyor.
*Update: Bugünkü oyun haberlerine göre oyun, Japonya'da iOS için de çıkmış.


OlliOlli (PS Vita)


Nisan sonunda yaptığım alışverişe eklemememin tek bir sebebi vardı: Oyundaki henüz çözülmemiş çökme hatası. Şimdilik, halihazırda işleyen şirketini kapatıp tüm parasını hayalindeki oyunu yapmaya yatıran Roll7'ın yeni bir yamayla bu sorunu çözmesini bekliyorum. Oyun, tuttuğu için yakında PC, PS3 ve PS4'a da gelecekmiş.


Lone Survivor (PC/PS3/PS Vita)


Tanrım! Herhalde bu oyunu duymayan oyun sever kalmamıştır. Korku/macera türündeki Lone Survivor, en popüler indie'lerden biri. Oyunu, PC'de ya da PS3'de oynamayı tercih etmedim. Çünkü özellikle Vita'da ve kulaklıkla oynanması gerektiğini düşünenlerdenim. O ruh haline bürünmek lazım.


Demon Gaze (PS Vita)


Vita'nın yeni exclusive'lerinden biri de Demon Gaze. Oyunda iblisleri görebilen büyülü bir göze sahip olan baş karakteri takip ediyor ve dungeon'lara dalıyoruz. = ) Japonya'da 2013'de çıkan oyunun aynı sene manga serisine de başlanmış.



Ys: Memories of Celceta (PS Vita)


Japonya'da "Ys: Foliage Ocean in Celceta" adıyla yayınlanan oyun, PSN üzerinden bizim de dahil olduğumuz Avrupa grubuna bu sene sunulmuş. Oyunun hikayesi, serideki Ys: II isimli oyundan iki sene sonra başlıyor ve Celceta'ya bilinmeyen bir nedenle tüm hatıralarından arınmış bir halde varan Adol Christin'in etrafında dönüyor. Fun fact: "Ys" okunuşu batılılara biraz farklı gelen bir sözcük. Online topluluklardan aldığım bilgiye göre "iiis" şeklinde okunuyormuş. = ) 


Toukiden: The Age of Demons (PS Vita)


Japonya
'da hem PSP hem PS Vita için geliştirilen oyun (çünkü Japonya'da PSP'nin peşi bırakılmıyor ve destek kesilmiyor) batıya Vita exclusive'i olarak gelmiş. İlk bakışta Monster Hunter'a benzeyen, ortaçağda Japonya'da geçen oyun, platformun en popülerlerinden.


Beklediğim Oyunlar:






Bu oyunlar hariç, henüz piyasaya sürülmemiş oyunlardan Mind Zero, Freedom Wars, Oreshika: Tainted Bloodlines, Sword Art Online: Hollow Fragment ve yukarıdaki fotoğrafta gördüğün Burtonesque Murasaki Baby de Vita'da oynamak istediklerim arasında.

Yani, bu listeyi iyice uzatmak mümkün ama burada kesiyorum. = ) Tabii tüm bu isimler arasından oynadıklarımı önümüzdeki günlerde tekrar bloguma konuk edebilirim.


*Okuduklarınızı beğendiyseniz, Oyun Günlüğü | The Game Diaries yazı dizime göz atın:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...