1 Nisan 2014 Salı

Türkçe Edisyonu Yayımlanan Yeni Kitaplar: "The Storied Life of A. J. Fikry" (by Gabrielle Zevin) ve Diğerleri

Ve karşınızda yeni kitaplar!


Kitaplığımda Elsewhere isimli harika romanı bulunan Gabrielle Zevin, sonunda bir kitabını Türk okurlarla buluşturma şansına kavuştu: The Storied Life of A. J. Fikry/Huysuz Kitapçı Fikry'nin İnanılmaz Hikayesi. Kim bilir belki bir gün Elsewhere ya da distopya serisi Birthright da dilimize kazandırılır.

*Elsewhere yorumumu okumak istersen, burada.


Karısı Nic'i trafik kazasında kaybetmiş, küçük bir adada sakin bir kitabevi işleten, tekdüze bir hayata sıkışmış bir adamdı A.J. Fikry. Hayatına anlam katan tek şey kitaplarıydı. Ta ki bir gün, sahip olduğu kitabevine küçük bir kız çocuğu bırakılana kadar…
Maya, gözlerinden zekâ fışkıran sevimli bir kız çocuğu. A.J.'nin hayatına girdiği günden itibaren onu neredeyse bambaşka bir adama dönüştüren bir sihirbaz. A.J., Maya ile birlikte yeniden sevmeye başlıyor; sevilmeyi, gülmeyi, bir başkası için üzülmeyi, ilişkiler için çaba sarf etmeyi yeniden öğreniyor.
Işık hızıyla okunacak, müthiş eğlenceli bir kitap.
-Library Journal Review-
Huysuz Kitapçı Fikry'nin İnanılmaz Hikâyesi bize yalnızlıktan nasıl kurtulacağımızı, empatiyi, sevme ve sevilme yetimizi, korumaya ve korunmaya duyduğumuz ihtiyacı hatırlatıyor. Gabrielle uzun süre kalbinizle yaşayacak, çok hareketli, sevgi dolu bir kurtuluş ve değişim hikâyesi anlatıyor.
-Garth Stein, Yağmurda Koşma Sanatı'nın yazarı-
Bu romanda mizah, romantizm ve geçiciliğin dokunuşu var ama en çok da aşk var. Kitaplara duyulan aşk, kitapseverler ve bütün insanlık var. Harika! Bir oturuşta okudum.
-Eowyn Ivey, Kardan Kız'ın yazarı-
(Tanıtım Bülteninden)


Uzun bir süre önce bir yerlerde dilimize çevrileceğini duyduğum Unraveling de artık "Geri Sayım" ismiyle kitaplıklarınıza girebilir. "23:57:06 Geri Sayımı Durdur. Dünyayı Kurtar," tag line'ı ile satışa sunulan kitap, toplam 496 sayfa.


Carrie Ryan'ın The Forest of Hands and Teeth/Lanetliler Ormanı serisi de ikinci kitabına kavuştu: The Dead-Tossed Waves/Ölüm Okyanusu, orijinal kapağıyla yarın satışa sunulacak. DEX'in artık neredeyse yayımlanmadık kitabını bırakmadığı yazar Jennifer L. Armentrout da kitaplıklara Frigid/Kış Güneşi ile dönüş yapmaya hazır. 316 sayfalık bu yeni roman da yarın raflara girecek.

"Peki, Vampirella, sen hangisini alırdın?" derseniz, en azından kalemine güvendiğim Gabrielle Zevin'e bir göz atmanızı tavsiye ederdim. Konusu itibarıyla gayet riskli gözükse de Carrie Ryan'ın serisi de ilgimi çekmiyor değil. 

Şimdi gelelim fiyatlara! Evet, o hayalini kurduğumuz etiketleri bu yeni kitapların üzerinde de göremeyeceğiz. Harçlığınızı kitaplara yatırmaya hazır mısınız? 


  • The Storied Life of A. J. Fikry/Huysuz Kitapçı Fikry'nin İnanılmaz Hikayesi - 18.50 lira
  • Unraveling/Geri sayım - 22 lira
  • The Dead-Tossed Waves/Ölüm Okyanusu - 25 lira
  • Frigid/Kış Güneşi - 20 lira
Keyifli Okumalar!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...