22 Şubat 2014 Cumartesi

Alışveriş Notları: Farklı Türler (Part IV)

Kitaplar, oyunlar ve şövalyelerle ilgili uzun ve keyifle yazılmış bir yazı. Aynı şekilde okuyacağını umut ediyorum.

Kitaplardan başlayalım!

Aldığım kitaplar, meşhur kutsal kase ve tapınak şovalyelerine dair bilgiler içeren kurgu dışı metinlerdi. Régine Pernoud imzalı Les Templiers, Chevaliers du Christ/Tapınak Şovalyeleri ve Giles Morgan'ın The Holy Grail/Kutsal Kase'si. Anlaşılacağı üzere bu aralar orta çağ, her zamankinden daha çok ilgimi çekiyor. 



Bu yazıma denk gelen hediyemden bahsetmeden olmaz. Hem de konuyla bu kadar alakalıyken! 

Şu kazı-çıkar oyuncaklarını biliyor musun? 4M Excavate A Medieval Knight / Ortaçağ Şövalyeleri serisinden Gothic Knight, en yeni hediyemdi. Taş görünümlü ve toz haline geldiğinde elde kum hissi uyandıran gri plastik karışımı, kutudaki alet edavatla kazarak şövalyeni çıkartıyorsun. Biliyorum, sonuçta fosil olmadığı için absürt bir durum. Fakat çok eğlendim.

*Her şey çocuklar için mi? Canın çekerse, bu ufak tefek ithal oyuncaklardan D&R'da var. 



Şimdi gelelim oyunlara! 

Bir süredir peşinde koştuğum Assassin's Creed: Revelations'ın iki disc'lik Special Edition'ını aldım. İçinde bir best of soundtrack albümü ve ekstra oynanabilir karakterler bulunuyor. Tüm fiziksel PS3 kopyalarında olduğu gibi ilk Assassin's Creed oyunu da disc'in içinde yer alıyor. (Sony'yi sevmek için bir sebep daha!) 


Bildiğin gibi meşhur AC, tarihi kurguyu bilim kurguyla harmanlayan ve genel anlamda Tapınak Şövalyeleriyle savaşan kadim suikastçı tarikatını/kardeşliğini konu edinen bir aksiyon macera serisi. Revelations'ın bizim için en büyük özelliği ise tabii ki 1511'de Constantinople'da geçiyor olması. 

*Oyunun zamanında E3'de yayınlanan fragmanı da burada. Evet, Ezio'yu öyle yerlerde sürükledikleri için tüm insanlık tarihinden (!) nefret ettim. Nerd'lüğümün sınırı yok. = ) 

Şimdi çok daha gerilere dönüyoruz. Bilmem sen de çocukken atari salonlarına gider miydin okur. Artık hatıralarımızda yaşayan o arcade deneyimini ev ortamında anımsatan Super Street Fighter II Turbo HD Remix'i dijital PS3 oyunlarımıza ekledik. 

*Oyunun YouTube'da bulduğum bir fragmanı da burada
Şimdilik hepsi bu kadar. 

Kitaplar:

  • Les Templiers, Chevaliers du Christ/Tapınak Şovalyeleri 
  • The Holy Grail/Kutsal Kase

Oyunlar:
  • Assassin's Creed: Revelations (Special Edition)
  • Super Street Fighter II Turbo HD Remix



*Okuduklarınızı beğendiyseniz, Alışveriş Notları: Farklı Türler yazı dizime göz atın:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...